Придай ефект „ковано желязо“ на металните повърхности

 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕФЕКТНИТЕ ПОКРИТИЯ?:

Те са специално създадени емайллакове, които придават на обработваната повърхност ефект на ковано желязо. Цветовете с ефект на ковано желязо съдържат алуминиеви, бронзови или златни пасти, както и специални силиконови добавки, които създават характерния фигурален мотив или така нареченото „ударено“ действие, визуално изразено върху покритието. Ефектните бои на Protecta 3в1 съчетават функциите на ръждопреобразувател, грунд и боя в един продукт, като заедно с това придават ефект на ковано желязо на обработваните повърхности. Предимство на ефектното покритие е, че боята може да прикрива евентуални недостатъци по основата. При работа с обикновени гланцови бои, основата трябва да е гладка и без дефекти.

Покритието е идеално решение за постигане на ефектно покритие без специално оборудване и квалифициран персонал, както и лесно решение за декорация и защита на метални повърхности, като врати на парапети, метални мебели, огради, малки декоративни елементи и др.

 

Как да подготвим основата и боята?:

 

Подготовка на основата:

 

Повърхностите трябва да са чисти, сухи и обезмаслени. Грубата ръжда се премахва с подходяща шкурка. Не е задължително повърхността да се почиства до метален блясък.

Почистване на повърхността
Зашкурване на повърхността

ПОДГОТОВКА НА БОЯТА:

 

Преди употреба разбъркайте продукта добре за около 2-3мин. Боите съдържат пигменти, които може да се утаят на дъното. Разбъркването на продукта позволява всички пигменти да се хомогенизират добре, което е предпоставка за перфектен краен резултат. 

 

КАКВИ СА ТЪНКОСТИТЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЕФЕКТНО ПОКРИТИЕ?:

Ако нанасяте боята с четка или валяк я разредете от 4-8% с разредител Protecta и до 12% при използване на конвенционален бояджийски пистолет. Добавянето на разредител увеличава изразеният ефект върху повърхността. В зависимост от процента на разреждане можете да постигнете различна големина на текстуралните ефекти.  

Най-добре изразени ефекти се постигат при полагане чрез пръскане, като големината на ефекта зависи от вискозитета на боята и налягането на въздуха. При по-гъста боя и по-ниско налягане ефектите са по-фини и малки, а при по-разредена боя и по-високо налягане се постигат по-големи и по-ясно изразени ефекти.

IMG_20190712_095746
IMG_20190712_100205

Как да нанесем  правилно?:

 

За да защитите ефективно повърхността и да постигнете изразителен ефект на ковано желязо, се препоръчва полагането на 2 слоя от Protecta 3in1. Всеки слой нанасяйте веднага след предходния или след изсъхването му (24 часа, в зависимост от температурата и дебелината на слоя). Уверете се, че повърхността е равномерно покрита и, че няма небоядисани участъци, които да позволят на влагата да проникне. Добавянето на друг вид боя, би влошило показателите на покритието, както и  декоративната функция на продукта.

Преди
След

Protecta 3in1 с ефект на ковано желязо се предлага в 4 ефектни цвята – ефектна сива металик, ефектна черна металик, ефектна зелена металик и ефектна златна металик.

 

Ако сте почитатели на необичайните акценти за дома, създадени с доза креативност и без много отделено време и труд, това е продуктът с който можете да създадете уникален стил на металните повърхности.

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт. Политика за поверителност.